Tokyo Fuji – City Tour

All season (exc. winter)

6D4N

Ringkasan Lawatan

Pakej percutian ke Tokyo adalah selama 6 hari 4 malam berada di bumi Tokyo. Tokyo terkenal sebagai sebuah bandar metropolitan yang sibuk di dunia tetapi masih mengekalkan budaya dan tempat bersejarah mereka.

Tujuan utama trip ini adalah untuk melihat sendiri penduduk Tokyo yang terkenal dengan disiplin yang tinggi dalam kehidupan mereka disamping mendalami budaya dan adat yang diamalkan oleh mereka. Sepanjang trip ini, anda akan dibawa melihat gunung Fuji yang merupakan icon Jepun secara lebih dekat di Tasik Kawaguchiko. Anda juga berpeluang untuk merasai makanan tradisional Jepun seperti sushi dan ramen, dan memakai pakai tradisional Jepun seperti Kimono, Yukata atau baju samurai. Anda akan dibawa melawat ke perkampunan lama Jepun di Iyashi no Sato dan tempat-tempat bersejarah di Jepun. Jangan lepaskan peluang untuk memasuki Tokyo Disneyland yang telah dinobatkan sebagai Tempat Menggembirakan di Dunia oleh Instagram.

Trip ini disusun berdasarkan 3 tahun pengalaman kami dalam menguruskan trip ke Jepun. Kami amat mengutamakan makanan halal dan waktu solat bagi Muslim. Keutamaan kami adalah keselesaan anda sepanjang trip dan kepuasan anda adalah kayu ukur kepada setiap trip yang dijalankan.

Pakej Ditawarkan

Pakej dibahagikan kepada 3 jenis. Manakala harga yang dikenakan adalah berbeza mengikut peringkat umur. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut mengenainya.

Itenerari Lawatan

Hari Pertama

Berkumpul di KLIA 2 – taklimat dan check in – berlepas ke Haneda Airport – airport transfer – check in

Hari Ke-2

Iyashi no sato  Fuji Visitor Centre – Laka Kawaguchi – Oishi Park – Iwakodani – Gotemba Outlet – (optional : Ice Cave/Bat Cave/5th Station)

Hari Ke-3

Tokyo Metropolitan Government Building – Shinjuku Gyoen Garden – Meiji Shrine – Yoyogi Park – Harujuku – Tokyo Camii

Hari Ke-4

Ueno (Ueno Park, Ameyoko St) – Tsukiji Fish Market – Shibuya (Shibuya Crossing, Hachiki Statue) – Tokyo Imperial Palace – Asakusa (Sensoji Temple, Kaminari-mon Lantern) (optional : Sumo Museum)

Hari Ke-5

Odaiba Island – Venue Port Mall (Toyota Show-case, Classic Garage) – Divercity(Gundam Front Tokyo) – Aquacity (Fuji TV, Statue of Liberty, Rainbow Bridge) – Decks (Legoland, Joypolis) – airport transfer ke Haneda Airport – pulang ke Malaysia

Hari Ke-6

Tiba di Malaysia

Berminat dengan trip kami? Hubungi kami segera

Kami akan memberikan quotation pada anda kurang dari 24 jam.
Anda juga boleh Whatsapp kami terus ke

Whatsapp Festive Travels Sdn Bhd

Borang Selidik Harga

Festive Travels Sdn. Bhd.

SSM (253324-X)

MOTAC (KPK/LN 1664)

MATTA (MA0839

Pergi Ke :

Trip Pelancongan

Servis

Blog

Tentang Kami

Hubungi

Hubungi Kami :

13-05, Avenue Crest, Jalan Jubli Perak 22/1, 40300 Shah Alam

info@festivetravels.com.my

(Tel) 03 5031 9023 
(Fax) 03 5031 9024 

Ikuti Kami :

Whatsapp

+60132833340