Tips Travel

Tips Agar Travel Anda Menjadi Lebih Mudah

Posted on

  TARIKH TRAVEL DAH DEKAT.. HATI TAK TENANG TAKUT PERJALANAN JADI SENDU! worry not my friends! sini nak share tip2 agar perjalanan korang masa kat luar negara menjadi lancar selancar minyak pelincir.. eh? hehe.. atleast dpt kurang kan rasa gemuruh nak pi travel tu okay la kan? 1. scan semua dokumen penting sebelum sis2 bro2 […]

Info Travel

Perbezaan Flight Insurances & Travel Insurances

Posted on

  Bagi sesiapa yang dah biasa travel dengan menaiki kapal terbang pasti tahu mengenai insurance yang boleh diambil ketika membeli tiket kapal terbang. Harganya tak terlalu mahal bergantung kepada jenis syarikat penerbangan yang diambil. Tapi mungkin ramai yang tak tahu atau keliru apa beza insurance yang kita ambil semasa beli tiket kapal terbang dengan travel […]

Info Travel

4 TEMPAT BERGAMBAR YANG KURANG DIKENALI DI KYOTO

Posted on

  KYOTO? ulang2 benda sama je… tempat yg sama je.. takda tempat yg best lg ke nak ambik gambar? siapa suka ambik gambar mesti tahu perasaan ni.. kalau boleh nak rare.. tempat yg org jarang pergi. yang kurang dikenali tapi cantik. yang bestnya tak payah bersesak2 dgn tourist lain. kan? ada.. kat kyoto ada tempat2 […]

Info Travel

10 Cara Hidup Di Kyoto Berbeza Berbanding Tokyo (Bahagian 2)

Posted on

  SAMBUNGANNNN! ni sambungan yg harituu… haritu admin share 5 je kan tapi tulis 10? so hari ni nak share yg lagi 5… 10 cara hidup di kyoto yang berbeza dengan tokyo… 🇯🇵️ It might be in–combini-ent which mean .. Terdapat dua perkara di Kyoto yang, berbanding dengan Tokyo, boleh menjadi lebih sukar untuk dicari […]

Info Travel

10 Cara Hidup Di Kyoto Berbeza Berbanding Tokyo (Bahagian 1)

Posted on

  “alaa… kyoto ke tokyo ke sama jee..jepun jugakkk” kata Jamal pada Yunus. 😂 yeee.. mmg kyoto ke tokyo ke sama je.. Jepun jugak.. tp mcm malaysia la… setiap negeri ada perbezaan masing2.. dan ni perbezaan dia… meh baca meh.. 10 (5) cara hidup di KYOTO BERBEZA DENGAN TOKYO 🇯🇵️ semua tentang kyoto-ben Kyoto mempunyai ben […]